Kunafa
Ingredientes
Calda
- 2 xícaras de açúcar
1 xícara de água - 1/2 xícara de mel (pode ser mel glicosado mas não aquele que é Karo)
Modo de Preparo
Em uma panela grande derreter a margarina e colocar o pacote todo do macarrão uo kinafa grosseiramente quebrado, e ir virando até que ele fique levemente dourado. Tirar do fogo e colocar metade deste macarrão em assadeira pequena, nº 1, forrando todo o seu fundo. Passe a ricota por um peneira, ou, amasse muito bem com um garfo. Coloque as nozes trituradas e o leite condensado, querendo, coloque também essência de nozes, uma colherinha de café, não mais. Misture tudo muito bem e despeje esta mistura sobre o macarrão que está na assadeira. Coloque o restante do macarrão por cima e leve ao forno pré-aquecido 200° . Prepare a calda. Misture todos os ingredientes da calda e leve ao fogo até ferver, deixe por uns cinco minutinhos. É uma calda rala. Agora despeje esta calda sobre o doce que ainda está no forno, deixe por mais uns minutos até que o macarrão fique um pouco mais dourado. Deixe esfriar e querendo, jogue
Rendimento
20 Porções
http://www.receitinhas.com.br/receita_completa/1547/doce-arabe-kunafa/receita_doce-arabe-kunafa.html
INGREDIENTS:
- Kataifi(can be found in most middle eastern,grocery stores)-1 full package or fine vermicelli
- Butter -200 gm melted
FOR SYRUP:
- Sugar -1 1/2 cup
- Water-1 cup
- Juice of 1/2 lemon
- Orange blossom or rosewater-1 tsp
- Blanched whole almonds & pista-1/4 cup
- Walnuts,coarsely chopped -5 tbs
- Granulated sugar-2 1/2 tbsp
- Cinnamon powder-1/4 tsp
- Soft ricotta cheese -800 gm
- Butter, for greasing
PREPARATION:
- Prepare sugar syrup with 1 cup of water and 1 1/2 cup of sugar along with lemon juice.Bring to boil,and simmer for 15 to 20 minutes until it forms a syrupy consistency.
- Remove from heat allow to cool.Add rosewater,and keep aside.
- Pre -heat the oven to 180 degree centigrade.
- In a large bowl gently loosen the kataifi dough and mix well with the butter.
- Grease the baking pan with butter and place half the dough at the bottom press evenly.
- Spread bits of ricotta cheese all over,then cover with the remaining kataifi dough,press gently .
- Sprinkle fine pieces of walnuts,almond,pista all over.Sprinkle cinnamon powder and granulated sugar.Place another thin layer of remaining kataifi and press well.
- Bake in the oven for about 30-40 minutes,till the surface is golden brown.
- Remove from oven and pour sugar syrup all over hot kunafa.Allow to cool completely.
- Invert on to serving plate.Decorate with remaining nuts.serve warm.
- It is good to warm up before serving,because the cheese tastes better.it is a well known Arabic dessert all over the world and its really yumm
- http://www.easyrecipes.in/sweetsdesserts/kunafa-arabic-dessert/
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