Ingredientes:
http://pt.petitchef.com/receitas/doce-arabe-fid-180361
250 g de farinha de trigo 100 g de leite em pó, 2,5 g de bicarbonato de sódio, 25 g de fermento biológico, 500 ml de água, aproximadamente Misture todos os ingredientes da massa até ficar homogênea, com consistência mais líquida que a de uma panqueca. Se necessário, acrescente mais água. Deixe descansar por 1 hora em temperatura ambiente. Unte uma frigideira antiaderente com manteiga, despeje a massa em forma de discos de cerca de 5 cm de diâmetro, sem espalhar, e deixe dourar apenas um lado em fogo médio. Não vire. As panquecas ficam grossas. Retire do fogo. 250 g de nozes picadas 30 g de açúcar 10 ml de água de flor de laranjeira Num bowl, misture todos os ingredientes. 250 ml de água 250 g de açúcar 2 fatias finas de limão 20 ml de água de flor de laranjeira (opcional) Numa panela, leve a água, o açúcar e o limão ao fogo baixo. Deixe reduzir por aproximadamente 15 minutos ou até ganhar consistência encorpada. Quando esfriar, acrescente a água de flor de laranjeira. Recheie as panquecas e dobre-as em formato de meia-lua. Sirva a calda por cima do ataif.
Ingredients:
Read more: http://www.food.com/recipe/ataif-arab-filled-pancakes-297994#ixzz1YyX6uV45Batter
- 1 1/2 teaspoons active dry yeast
- 1 1/2 cups lukewarm water
- 1 teaspoon sugar
- 1 1/3 cups all-purpose flour
Syrup
- 2 1/2 cups sugar
- 1 1/4 cups water
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 -2 tablespoon rose water
- vegetable oil
Stuffing
- 2 cups coarsely chopped walnuts
- 4 tablespoons sugar
- 2 teaspoons ground cinnamon
Directions:
- 1Dissolve yeast in sugar and 1/2 cup of water. let it froth for 10 minutes.
- 2Put the flour in a large bowl. Add the yeast mixture and remaining water gradually.
- 3Beat vigorously into a creamy lump-free batter.
- 4Cover the bowl with plastic wrap and leave in a warm place for an hour.
- 5To make the syrup, bring the water to a boil with sugar and lemon juice. Simmer for 10 minutes. Stir in the rose water and simmer for a few more seconds. Allow to cool.
- 6Heat an oiled skillet until it is very hot. Reduce the heat to medium.
- 7Pour a half ladle of batter into the skillet, allowing it to spread. fry only one side of the pancake. when little holes appear, lift them out and set them on a platter to be stuffed.
- 8Put a heaping tablespoon of stuffing in the middle of each pancake. fold in half and pinch the edges tightly to allow no filling to escape.
- 9Deep fry a few at a time in medium hot oil about 1 inch deep. Remove when they turn pale brown.
- 10Drain on paper towels. Dip, while hot, in the syrup. pour the remaining syrup over the top of all of them and serve either hot or cold.
Nenhum comentário:
Postar um comentário